Δραστηριότητες

Στον Σύνδεσμο για την Προώθηση και Ανάπτυξη του Διαβατηρίου Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DigiComPass), έχουμε δεσμευτεί να προωθήσουμε μιαν ενεργή, συνεργατική κοινότητα, όπου τα μέλη μας μπορούν να εξελιχτούν. Οι δραστηριότητές μας έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και να παρέχουν πολύτιμες ευκαιρίες για δικτύωση. Είτε είστε ένα άτομο που επιθυμεί να βελτιώσει τις ψηφιακές του δεξιότητες, ή οργανισμός που έχει ως αποστολή να συνεισφέρει στο ψηφιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον, οι δραστηριότητές μας προσφέρουν ποικίλες ευκαιρίες για ενασχόληση, μάθηση και καθοδήγηση.

Depiction of an activity

Δραστηριότητα DigiComPass : άτομα μαθαίνουν για την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Γιατί να συμμετέχετε στις δραστηριότητές μας;
Η ενασχόληση με τις δραστηριότητές μας όχι μόνο υποβοηθά την επαγγελματική και προσωπική σας ανάπτυξη αλλά και ενδυναμώνει την επίδραση της κοινότητάς μας στην ψηφιακή εκπαίδευση σε όλη την Ευρώπη. Από συνέδρια ψηλού επιπέδου μέχρι διαδραστικά εργαστήρια και από καινοτόμες ή εργαστηριακές συναντήσεις μέχρι ψηφιακά σεμιναρια, κάθε δραστηριότητα αποτελεί μια ευκαιρία δικτύωσης με επαγγελματίες και πρωτοπόρους του πεδίου. Οι δραστηριότητες μας στόχο έχουν:

Τη βελτίωση της γνώσης και των δεξιοτήτων. Μείνετε μπροστά από το πλήθος, με καινοτόμες γνώσεις και πρακτική εμπειρία στη διαχείριση και εφαρμογή ψηφιακών δεξιοτήτων.

Τη δικτύωση και τη συνεργασία. Χτίστε σχέσεις με επαγγελματίες εκπαιδευτές και ηγέτες της βιομηχανίας, με σκοπό τη συνεργασία σε προγράμματα, ανταλλαγή ιδεών και δημιουργία σχέσεων επαγγελματικών σχέσεων.

Την επαγγελματική ανάπτυξη. Λάβετε αναγνώριση και προωθήστε την καριέρα σας μέσα από πιστοποιήσεις, δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε έγκυρα συνέδρια.

Τη συνεχή μάθηση. Με πρόσβαση σε διάφορες πηγές και ευκαιρίες συνεχούς επιμόρφωσης, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι θα είστε πάντα ενήμεροι για τις τελευταίες πρακτικές στην ψηφιακή εκπαίδευση.

Προγραμματισμένες Δραστηριότητες

Συνέδρια. (Συνέδριο DigiComPass 2024, Πανεπιστήμιο Κύπρου.) 

Το Συνέδριο αποτελεί την κορωνίδα του προγράμματος και είναι προγραμματισμένο για την περίοδο 27-29/11/2024 στην Κύπρο. Αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ώστε τα μέλη να παρουσιάσουν την έρευνά τους, να καταπιαστούν με νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες και να δικτυωθούν με επαγγελματίες του πεδίου από όλον τον κόσμο.
Πληροφορίες συνεδρίου: 2024 Conference – DigiComPass

Βιωματικά εργαστήρια.

Τα εργαστήρια αυτά επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα πεδία των ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως ο γραμματισμός δεδομένων, η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου και η διαδικτυακή ασφάλεια. Επιπλέον θα προσφερθούν εργαστήρια για την ανάπτυξη περιεχομένου που βασίζεται σε πολυμέσα αλλά και διαδραστικού περιεχομένου. Η μέθοδος της αντεστραμμένης μάθησης 3.0 και οι πρακτικές της εφαρμογές αποτελεί μια τρίτη θεματική ενότητα αυτών των εργαστηρίων. Τα εργαστήρια μας παρέχουν βιωματική επιμόρφωση και επιτρέπουν στα μέλη μας να παραμένουν ενήμερα με τα τελευταία εργαλεία και τεχνικές στην ψηφιακή εκπαίδευση.

Image of a workshop

Δραστηριότητες DigiComPass: Εργαστήρια (Ενδεικτική εικόνα, πηγή: PixaBay).

Ψηφιακά σεμινάρια

Για να υποβοηθήσει τη συνεχή μάθηση και ενασχόληση με την ψηφιακή με τις ψηφιακές δεξιότητες, ο Σύνδεσμος θα φιλοξενήσει ψηφιακά σεμινάρια με τη συμμετοχή ειδικών σε διάφορους τομείς της ψηφιακής εκπαίδευσης. Τα θέματα εκτείνονται από τις αποτελεσματικές στρατηγικές διαδικτυακής διδασκαλίας μέχρι και τις τελευταίες τάσεις στην εκπαιδευτική τεχνολογία.

Δραστηριότητες δικτύωσης

Τακτικές και προγραμματισμένες συναντήσεις βοηθούν τα μέλη να συνδέονται να μοιράζονται ιδέες και να σχηματίσουν επαγγελματικές σχέσεις. Οι δραστηριότητες αυτές είναι ανεπίσημες συγκεντρώσεις ή δομημένες συναντήσεις που ενθαρρύνουν τη συνεργασία και τη δόμηση κοινοτήτων.

Δημοσίευση ενημερωτικών δελτίων

Τα ενημερωτικά δελτία θα αναφέρονται σε πρόσφατες εξελίξεις σε επιτεύγματα των μελών μας, σε προγραμματισμένες δραστηριότητες αλλά και σε κρίσιμες εξελίξεις στην ψηφιακή εκπαίδευση. Αποτελούν μια πηγή ώστε τα μέλη μας να παραμένουν ενήμερα με τις δραστηριότητες για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου.

Ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος

Ο σχηματισμός του τέτοιων ομάδων γύρω από συγκεκριμένα θέματα εκτός του πεδίου της ψηφιακής εκπαίδευσης επιτρέπει στα μέλη να εντρυφήσουν σε περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος και να συνεργαστούν σε προγράμματα ή έρευνες.

Δημιουργία και συντήρηση εικονικής βιβλιοθήκης

Ο Σύνδεσμος έχει δημιουργήσει και ενημερώνει συνεχώς μια ψηφιακή βιβλιοθήκη πηγών ερευνητικών άρθρων μελετών και καλών πρακτικών η οποία είναι προσβάσιμη από τα μέλη μας με στόχο την στήριξη των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων και της επαγγελματικής τους ανάπτυξης.