Διοικητικό Συμβούλιο

Η θητεία του τρέχοντος Δ.Σ. έχει αρχίσει τον Ιανουάριο 2024.

Πρόεδρος Δρ. Αλέξανδρος Γερατζιώτης
Αλέξανδρος Γερατζιώτης, SEIT Lab του Πανεπιστημίου Κύπρου

Αλέξανδρος Γερατζιώτης, Ερευνητής στο SEIT Lab του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Αλέξανδρος Γερατζιώτης (PhD) είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο εργαστήριο SEIT, Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι επίσης συνδιευθυντής της A.G. Connect Deaf Limited, μιας κοινωνικής ΜΜΕ που προσφέρει προσβάσιμες υπηρεσίες και λύσεις, όπως κινητές εφαρμογές, για χρήστες που είναι κωφοί. Το θέμα της προηγούμενης μεταδιδακτορικής ερευνητικής του θέσης ήταν η χρηστικότητα και οι ευρετικές σχεδίασης διεπαφής χρήστη για την εμπειρία χρήστη για κωφούς χρήστες, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το National Research Foundation of South Africa (NRF).

Έλαβε το διδακτορικό του από τη Σχολή Πληροφορικής και Τεχνολογίας Επικοινωνιών στο Nelson Mandela Metropolitan University (NMMU), το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την NMMU, τη Σύμπραξη Γνώσης Νότιας Αφρικής – Φινλανδίας για τις ΤΠΕ (SAFIPA) και την Γερμανική Ακαδημαϊκή Ανταλλαγή Υπηρεσία/Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD/NRF). Έχει δημοσιεύσει στον τομέα της HCI και της Προσβασιμότητας και έχει υπηρετήσει ως κριτής σε γνωστά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή (HCI), εμπειρία χρήστη (UX), προσβάσιμη πληροφορική, σχεδίαση με επίκεντρο τον χρήστη και μέθοδοι επιθεώρησης χρηστικότητας.

Αντιπρόεδρος και Γραμματέας Mag. Peter Mazohl
Μαγ. Πέτρος Μάζολ

Mag. Peter Mazohl, πρόεδρος της EBI.

Ο Peter Mazohl, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Εκπαίδευση, ήταν λέκτορας στο Πολυτεχνείο της Βιέννης με υπόβαθρο στις επιστήμες και πολλούς μεταπτυχιακούς τίτλους.

Έχει εκτεταμένη διδακτική εμπειρία σε διάφορους εκπαιδευτικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της δευτεροβάθμιας, ανώτερης δευτεροβάθμιας και ανώτερης εκπαίδευσης, με εξειδίκευση στις ΤΠΕ.

Επιπλέον, έχει εργαστεί ως γραφίστας, κατέχει έναν Level II “Global Flipped Master Degree” και ηγείται του ερευνητικού τμήματος της EBI με πολλές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Αναπληρωτής Γραμματέας Fernando Benavente
ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΜΠΕΝΑΒΕΝΤΕ

Fernando Benavente, Πρόεδρος της IFESCoop

Μηχανικός Δημοσίων Έργων (Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης)
Πτυχίο Πληροφορικής (Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Βαλένθια)
Συμπληρωματική εκπαίδευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Εκπαίδευσης, Έλεγχο Διδασκαλίας, Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων, Προστασία Δεδομένων, Έλεγχο Ποιότητας, Τεχνικές Θεάτρου
30 χρόνια ως Περιφερειακός Διευθυντής της IFES – Comunidad Valenciana
8 χρόνια ως Διευθυντής της IFESCOOP
22 χρόνια ως Πρόεδρος της EURORESO (Ευρωπαϊκό Δίκτυο)
Εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση και την απασχόληση (από το 1992)
Μέλος του συνδικάτου UGT – Union General de Trabajadores
Μέλος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος – PSOE

Ταμίας Ελένη Πιστόλα
Eleni Pistola DigiComPass Association

Η Ελένη Πιστόλα είναι project manager της K.A.NE.

Η Ελένη Πιστόλα κατέχει πτυχίο στις Περιβαλλοντικές Σπουδές και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Περιβαλλοντική Ευεξία, με ειδίκευση στην ισορροπία μεταξύ της περιβαλλοντικής υγείας και της ανθρώπινης ευημερίας. Με τρία χρόνια εμπειρίας ως Project Manager σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αριστεύει στον προγραμματισμό, την κατάρτιση προϋπολογισμού και την εκτέλεση πρωτοβουλιών που πληρούν αυστηρά πρότυπα.

Επιπλέον, ως αφοσιωμένη εργαζόμενη νεολαίας, η Ελένη ενδυναμώνει τους νέους να γίνουν περιβαλλοντικά συνειδητοί ηγέτες και να συμμετάσχουν σε έργα Erasmus. Ο συνδυασμός των περιβαλλοντικών γνώσεων και των δεξιοτήτων διαχείρισης έργων της εξασφαλίζει αποτελεσματικό οικονομικό προγραμματισμό και κατάρτιση προϋπολογισμού, οδηγώντας τον σύλλογο προς βιώσιμη ανάπτυξη.

Αναπληρωτής Ταμίας Diyana Todorova
Ντιάνα Τοντορόβα, projectmanager Brainlog

Diyana Todorova, project manager του Brainlog

Η Diyana είναι έμπειρη Project Manager στο BrainLog. Η ειδίκευσή της είναι στον σχεδιασμό ελκυστικών πλατφορμών που ζωντανεύουν τους στόχους του έργου.

Επιπλέον, αξιοποιεί την ικανότητα της καινοτομίας για να δημιουργήσει πρωτοποριακές ψηφιακές λύσεις που μπορεί να αλλάξουν σημαντικά τον τρόπο προσέγγισης της εκπαίδευσης.

Η επαγγελματική της κατανόηση υποστηρίζεται από μια ισχυρή εμπειρία στη διαχείριση έργων.

Πρώτος Ορκωτός λογιστής BEd Mag. Harald Makl MA
Χάραλντ Μακλ (EBI)

BEd Mag. Harald Makl, MA

Ο Harald αποφοίτησε στην Παιδαγωγική και την Ιστορία της Τέχνης και κατέχει πολλούς μεταπτυχιακούς τίτλους στην ακαδημαϊκή ανάπτυξη σχολείων, την διασφάλιση ποιότητας και την διαχείριση ποιότητας στην εκπαίδευση.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση έργων και είναι εκπαιδευτής στην εκπαίδευση ενηλίκων από το 1980, ενώ έγινε λέκτορας στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Μπάντεν το 2013.

Επιπλέον, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Σπουδών για την Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών στο Μπάντεν, Αυστρία, προσφέροντας μεγάλη γνώση και εμπειρία στους ρόλους του και στους δύο θεσμούς.

Δεύτερος Ορκωτός λογιστής Martin Savchev
Μάρτιν Σάβτσεφ, Πρόεδρος του Brainlog

Ο Martin Savchev είναι ο Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Brainlog.

Ο Martin είναι Διευθύνων Σύμβουλος και κύριος διαχειριστής έργων της BrainLog, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στη Δανία και κατέχει εμπειρία ως Βοηθός Συμβούλου του Υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας. Βοηθός Διευθυντή Μάρκετινγκ στην Πορτογαλική Ομοσπονδία Χόκεϊ. Διαχειριστής Εκδηλώσεων & Βοηθός Διαχειριστή Έργων στο Γραφείο του Αντιπρύτανη και Βοηθός Διεθνών Φοιτητών, Γραφείο Κοσμήτορα, Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας. Αρχηγός Ομάδας στις Πωλήσεις και Κρατήσεις για τον Σιδηρόδρομο Flåm και τις Κρατικές Σιδηροδρομικές Γραμμές της Νορβηγίας (NSB).

Ο Μάρτιν έχει αποφοιτήσει με MSc. στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας και διορίστηκε ως επισκέπτης λέκτορας στο UCL University Business College στη Δανία για το μάθημα “Χρηματοδότηση & Επενδύσεις” το 2022.

Επιστημονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο

Το Επιστημονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο παρέχει στρατηγικές οδηγίες και εξειδικευμένες γνώσεις για τη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας των εκπαιδευτικών προσφορών, ιδιαίτερα του εκπαιδευτικού προγράμματος DigiComPass.

Errol St. Claire Smith (FLGlobal)
Έρολ Σαιντ Κλαιρ Σμιθ - Εκτελεστικός Παραγωγός

Errol St. Claire Smith – Εκτελεστικός Παραγωγός και Επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Flipped Learning Global (ΗΠΑ)

Ο Errol είναι ένας πολυδιάστατος ηγέτης στον εκπαιδευτικό τομέα, με υπόβαθρο που εκτείνεται από τα παραδοσιακά μέσα έως τις πρωτοποριακές μεθοδολογίες μάθησης. Αυτή τη στιγμή, υπηρετεί ως Διευθυντής Παγκόσμιας Ανάπτυξης στο Flipped Learning Worldwide, διαμορφώνοντας ενεργά το μέλλον της εκπαίδευσης μέσω της Πρωτοβουλίας Global Learning Flipped.

Το πάθος του για τη μάθηση εκτείνεται πέρα από τον τρέχοντα ρόλο του. Είναι ο εκτελεστικός παραγωγός του “Blindsided by AI”, ενός ντοκιμαντέρ που εξετάζει τον αντίκτυπο της γενετικής AI στην εκπαίδευση. Η εμπειρία του Errol φαίνεται επίσης από την παραγωγική συγγραφική του καριέρα, με συνεισφορές σε σημαντικές δημοσιεύσεις όπως The Wall Street Journal και The Los Angeles Times. Η εκτεταμένη εμπειρία του περιλαμβάνει επίσης την παραγωγή podcast για κορυφαίες εκπαιδευτικές οργανώσεις, τονίζοντας τη δέσμευσή του για την επαγγελματική ανάπτυξη στον τομέα.

Προηγουμένως, τα επιτεύγματα του περιλάμβαναν την κινητοποίηση εθνικών εκπαιδευτικών ενώσεων και την ηγεσία των βραβείων Bammy, μια απόδειξη της αφοσίωσής του στην προώθηση της συνεργασίας στο εκπαιδευτικό τοπίο. Αυτή η δέσμευση ευθυγραμμίζεται τέλεια με την τρέχουσα εστίασή του στο Flipped Learning, μια παιδαγωγική που δίνει έμφαση στη δραστήρια, μαθητοκεντρική μάθηση.

Ειδικός στο Flipped Learning 3.0, στο AI και σε περιβάλλοντα Flipped Learning

Δρ. Χρήστος Μεττούρης (Πανεπιστήμιο Κύπρου)
Χρήστος Μεττούρης, Ειδικός στην e-Learning και στις πλατφόρμες μάθησης (UCY, SEIT Lab)

Χρήστος Μεττούρης, Ειδικός στην e-Learning και στις πλατφόρμες μάθησης (UCY, SEIT Lab)

Ο Χρήστος Μεττούρης (Ph.D) είναι απόφοιτος της πολυτεχνικής σχολής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ελλάδα. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα του ίδιου τμήματος και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Υπήρξε μέλος του τομέα e-Learning του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών (RACTI) στην Ελλάδα. Επί του παρόντος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος του Εργαστηρίου Μηχανικής Λογισμικού και Τεχνολογιών Διαδικτύου (SEIT) του Τμήματος Πληροφορικής.

Συμμετέχει σε διάφορα έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και τοπικά (SCIChallenge-H2020, Prosperity4All-FP7, Asterics-FP7, idSpace-FP7, CVN-AAL, B3Regions, InnoFun και άλλα) και έχει επίσης συμμετάσχει στην οργάνωση πολλών συνεδρίων στην Κύπρο (DSD-SEAA 2016, ICEIRD 2014, ICSOB 2014, BIS 2014, WiMob 2014, DeSE 2014, MEDI 2014, KICSS 2014, ICTAI 2014, EC-TEL 2013, ECSCW 2013, MobiWIS 2013, PROFES 2013, EUC 2012, CSE 2012, WISE 2012, ICSOC 2011, CIT 2011, SCALCOM 2011, ICWE 2011, PDP 2011, ECOWS 2010). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν συστήματα σύστασης, πανταχού παρούσα πληροφορική, ανάπτυξη βάσει μοντέλου και υπολογιστική με συνειδητοποίηση πλαισίου.

Η συγκεκριμένη εξειδίκευσή του στον σύλλογο: Πλατφόρμα μάθησης, έρευνα, μηχανική λογισμικού.

Δρ. Κωνσταντίνος Τσουρής (Πανεπιστήμιο Κύπρου)

Constantinos Tsouris Ο Κωνσταντίνος Τσούρης είναι απόφοιτος της Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2002) και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ψυχογλωσσολογία (Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου, 2004) και στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2007) καθώς και διδακτορικό στην Εκμάθηση και Διδασκαλία Γλωσσών (Πανεπιστήμιο Σέφιλντ, 2011). Διδάσκει ακαδημαϊκά και ειδικά μαθήματα αγγλικής γλώσσας σε πανεπιστημιακό επίπεδο από το 2006.

Η ειδικότητά του έγκειται στη συνεργατική μάθηση και στην ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τις ζώνες επικείμενης ανάπτυξης και τη θεωρία του κοινωνικού κονστρουκτιβισμού. Έχει σχεδιάσει μαθήματα για ειδικούς/επαγγελματικούς σκοπούς και έχει παρουσιάσει σχετικές εργασίες και έρευνες σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικές ανταλλαγές Erasmus+ και έχει επίσης λάβει επιχορήγηση Grundtvig για εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας. Ήταν συντονιστής του αγγλικού τμήματος του Κέντρου Γλωσσών για τα έτη 2016-2018 και 2019-2024 και του Προγράμματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων (2018-2019).

Το 2022 προτάθηκε για το διετές βραβείο αριστείας διδασκαλίας του Πανεπιστημίου. Προσφέρει τακτικά εντατικά μαθήματα μέσω του Κέντρου Διδασκαλίας και Μάθησης του Πανεπιστημίου και έχει εκπαιδεύσει σε σεμινάρια και εργαστήρια του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης. Πέρα από τη διδασκαλία, συνεργάζεται με το SEIT σε διάφορα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα (π.χ. DigiComPass, Beyzo, Dig-It, JobJo, HEPA4ALL), αξιοποιώντας κυρίως την εξειδίκευση και την εμπειρία του σε παιδαγωγικά θέματα που αφορούν την ανώτερη και την εκπαίδευση ενηλίκων.